Potenţial turistic

Din punct de vedere al potentialului turistic, localitatea dispune de doua zone cu potential de dezvoltare in ceea ce priveste agrementul si relaxarea, putandu-se dezvolta si atrage in acest sens turisti atat din judet cat si din judete invecinate.Pescuitul sportiv sau o zona de agrement in vecinatatea padurii, pot reprezenta un real potential turistic. Prima dintre cele doua zone, este reprezentata de Balta Crângul Ursului. Balta este una de marime mare , avand aproximativ 80 ha luciu de apa . Balta este plina de vegetatie , avand trestie si stuf si ierburi acvatice . Drumul pana la balta este unul bun , mai greu pe timp de ploaie. Distanta fata de Râmnicu Sarat este de doar 6 km, tipul de apa fiind unul de acumulare, unde se
pot pescui specii precum:
Crap, Caras, Stiuca, Cteno.

 

Cea de a doua zona cu potential turistic si de agrement, este reprezentata de Pădurea Sălciorii, o padure de o frumusete naturala deosebita, unde se poate dezvolta de asemenea o zona de campare, de gratare organizate in scop de relaxare in familie sau grupuri de prieteni ce isi doresc sa evadeze in mijlocul naturii la sfarsit de saptamana.
Atat balta cat si padurea, ofera posibilitati variate de petrecere a timpului liber, de la pescuitul sportiv si pana la dezvoltarea unei zone de relaxare in apropierea padurii, ce poate cuprinde activitati precum: tiroliana, terenuri de tenis sau de fotbal, amplasarea unor mese pentru jocuri precum sahul sau ping pong –ul, pot completa un tablou local ce se poate dezvolta si din acest punct de vedere, tinand cont de potentialul turistic major al judetului caruia ii apartine comuna Râmnicelu.

 

Text preluat din Strategia de Dezvoltare Locala 2021 – 2030

Comments are closed.